7 nemme trin til en hurtigere WordPress side

WordPress er en fantastisk platform. En svaghed, som den dog lider af, er, at den kan være ret langsom. Uden at tage de rigtige forholdsregler, kan du ende med et langsomt site. Det betyder at du mister besøgende og kunder. Loader din side over 1 sek?

I denne hurtige guide vil vi dække et omfang af de områder, som oftest giver de bedste og hurtigste måder på at give en hurtigere hjemmeside.

Hvorfor betyder hastighed så meget?

Når personer besøger din hjemmeside/webshop for første gang, har du kun et par sekunder til at fange opmærksomheden for at overbevise dem om at forblive på siden.

Vidste du?: Ifølge en rapport fra Microsoft Bing-søgeteam reducerede en 2 sekunders længere forsinkelse af indlæsningstid brugertilfredsheden med 3,8%, den øgede den mistede indtægt pr. bruger med 4,3% og reducerede antal klik med 4,3 %. – Prøv at omregn det i kroner og øre for netop din omsætning.

Hvis din hjemmeside tager for lang tid at indlæse, er de fleste besøgende væk og forsvundet, før du selv har opdaget det.

… og den vigtigste:
Google inkluderer nu webstedshastighed i sin rangeringsalgoritme. Det betyder, at din indlæsningshastighed påvirker SEO i en alvorlig grad. Dit site bør loade under 2sek og gerne under 900ms (alt afhængig af type af side)

Lad os derfor få kigget på hvordan vi kan optimere og gøre siden hurtig.

1. Vælg en god hosting udbyder

Når du for første gang går på jagt efter en hosting udbyder, kan det til dels virke som et godt tilbud  når man støder på (“Ubegrænset trafik, Ubegrænset diskplads”) osv. Dont do it. Det har sin bagdel: Du får et webhotel hvor der sandsynligvis er 500-800 andre kunder på samme server. Resultat? En utrolig langsom hjemmeside og hyppig nedetid ved spidsbelastning.

Hvis du planlægger at lancere en hobby hjemmeside hvor det er et fritidsprojekt og ikke har et kommercielt formål, så betyder det ikke så meget om hjemmesiden er 99% online eller 99.99% om måneden. Det samme gælder hastigheden, 1sek fra og til er ikke relevant. Til gengæld… Har du en kommerciel forretning såsom en Woocommerce webshop, så ser du gerne at alt spiller max og hastigheden er i top. Det er alfa og omega at din side performer maximum og du altid kan kontakte din udbyder i tilfælde af problemer eller udfordringer.

Hvad kan speedio tilbyde?

speedio leverer professionelle løsninger til professionelle erhvervsfolk. Folk som har en forståelse for at millisekunder kan være afgørende og der altid er et professionelt team bag virksomheden, som kan træde til ved behov. Vi sælger ingen discount hosting, og hos os får du altid tlf, email og chat-support. Alle vores løsninger er “managed løsninger” – Dvs. vi hjælper dig fra A-Z, også i selve WordPress delen. Vi tager backup af dit site, sørger for SSL opsætning, optimerer så vidt muligt alle hjørnerne og kigger på 20-30 andre faktorer.  Vi er ikke bare et traditionelt hostingselskab. Vi er eksperter inden for WordPress og Woocommerce og garanterer en høj tilfredshed blandt vores kunder. Vores servere er bygget til særligt WordPress og har den bedste opskrift til den hurtigste hosting nogensinde.

Kig forbi vores WordPress hosting, og kontakt os gerne for en uforpligtende og gratis demo af vores service.

… tilbage til hvordan vi selv kan gøre et site hurtigere.

2. Byg dit site med et letvægtstema

Twenty Nineteen/twenteen-temaet (standard tema i WP) er faktisk et af de bedste temaer som er et godt udgangspunkt – Hvorfor? Det er bygget af WordPress selv
Køb ikke et template som har 3392 forskellige funktioner, da du aldrig kommer til at benytte mere end 5-7% af de elementer der er inkluderet. Du vil ende med en langsom side, da en masse unødvendig kode, konstant bliver indlæst, men ikke brugt.

Brug evt. et framework såsom Focus Theme Framework. Enkel og nem, men langt nemmere at tilpasse.
Hos speedio os selv, har vi fået bygget vores site udfra et standard tema og selv fået udviklet resten. Det har givet en letvægtside som indlæser forsiden på under 400ms.

Prøv selv at foretage en loadtid-test via services såsom: Pingdom eller KeyCDN

Hurtig WordPress

 

3. Brug et cache-plugin

WordPress-plugins er åbenlyst ganske nyttige, men nogle af de bedste falder ind under cache-kategorien, da de drastisk forbedrer sideindlæsningstiden. Der er en masse gratis at vælge mellem, som er ligeså godt som de betalte. Prøv dig frem.

Kan cache også gøre min backend hurtigere?

Som udgangspunkt, nej. Er din backend langsom, skal du kigge efter andre steder. Det kan oftest være plugins som forsinker processen eller en dårlig serveropsætning. Der kan være utrolige mange faktorer som spiller ind. Snak med nogle eksperter som har erfaringer med hjemmesideoptimering.

speedio giver alle sine kunder en gratis gennemgang og laver en rapport over mulige fejl og flaskehalse.

4. Optimér billederne

Yahoo! har bygget det meget populære plugin Smush.it til billedoptimering, Smush.it reducerer filstørrelsen på et billede, men nødvendigvis ikke kvaliteten.
En af de store fordele ved WP-SmushIt er at den komprimerer til alle dine billeder helt automatisk, når du uploader dem.  Det sparer dig en masse tid og besvær.

Der findes et hav af gratis plugins, som netop kan det samme. Prøv dig frem til hvad du synes er nemmest.
Ens indlæsningshastighed falder drastisk ved bare 50% komprimeringsrate – Du kan næsten spare et sekund hvis dit site går fra 4MB til 2.5MB

5. Optimér WordPress-databasen

Der er forskellige måder at optimere ens database på. Den nemme er at installere et plugin såsom WP-Optimize
Dette plugin giver dig mulighed for at udføre opgaver såsom: optimering og oprydning af din database (spam, post revisioner, kladder, tabeller osv.) Den fjerner evt. overskydende overhead i databasen.

Kig også på WP-DB Manager, som kan schedulere databaseoptimeringerne.

6. Minimer og deaktiver ubrugte plugins

Denne del er nok den sværeste. Hvad er formålet med at slå plugins fra når hele essensen med bl.a. wordpress er den nemme “overbygning” med plugins?
Du har som udgangspunkt ikke brug for mere end 10 plugins. Alle andre plugins bør erstattes af overordnede funktioner i webhotellet fra din udbyder eller i .htaccess filen.
Eksempelvis kender de fleste sikkerhedspluginnet WordFence – Vidste du at WordFence kan tage op til 700ms af den første indlæsning? Det er næsten 1sek.
Snak med din hosting udbyder om mulighederne for en solid WAF (Web applikation firewall) foran dit site.

Deaktivér alle ubrugte plugins af performance og sikkerhedsmæssige årsager.

7. Brug anyCAST DNS og evt. CDN

DNS er essentielt for hele internettet. Uden at gå i dybden med DNS, anbefaler vi at man benytter sig af en DNS udbyder som har et anyCAST netværk. Det giver en hurtigere indlæsning hvis besøgende typisk kommer fra flere forskellige geografiske områder.

CDN er ligeledes relevant hvis besøgende kommer fra lande som ikke er DK selv. Med CDN placerer du indholdet tæt på den besøgende, og derfor går indlæsningen hurtigere.

 

Afsluttende ord…

Ovenstående tips og tricks er bare en brøkdel af hvordan man kan gøre en side hurtigere. Det er ikke en komplet facitliste, men “lavt hængende frugter” som man udnyttes hurtigt.
Har du lyst til at få en gratis analyse af din eksisterende hjemmeside og bud på hvordan den kan blive hurtigere samt forøge konverteringen? speedio lever af resultater som giver en mærkbar forskel på bundlinjen. Undervurdér ikke vigtigheden i en hurtig hjemmeside. Kontakt os i dag og vi vil med glæde se nærmere på din hjemmeside/webshop – helt uforpligtende.

 

 

Related Article